Köszöntök Mindenkit!


Nyíri Eszter Stiga vagyok, diplomás óvónő, amatőr író.

Ezen a blogon találjátok írásaim egy részét - novellákat, gondolatokat, mini-regényeket -, megjelent műveimet és "írói" világom főbb eseményeit, történéseit.

(Használjátok a címkéket!)



Oldalt elérhetitek az alblogjaimat

(Full Moon - Twilight fanfiction, Renesmee és Jacob szerelmének varázslatos története;

Tündérmesém - Anne, egy cseppet sem hétköznapi, nyüzsgő fiatal nő meséje, aki a távoli, ködös Angliában kergeti álmait és a lehetetlennek tűnő szerelmet;

BackStage - a Sacckával közösen komponált sztori, mely egy musicaliskola mozgalmas, színes életébe enged betekintést).



Ha erre jártok és kis világom elnyeri tetszéseteket, hagyjatok nyomot magatok után!



Jó olvasást, keltsük életre a mesét!



Stigu _@/”




2013. június 23., vasárnap

Álom-szerelem - Novella



Sziasztok!


Elérkezett Szentiván éjjele, és úgy gondoltam, hogy e jeles nap/éj alkalmából egy (számomra) különleges novellát hozok nektek.

Ez a kis iromány egy elképzelt, "álombeli" szerelemről szól, amilyet, azt hiszem, sokan érzünk. 


Fogadjátok olyan szeretettel, amilyen szeretettel én írtam! :) És ha tetszett, hagyjatok jelet magatok után













Álom-szerelem



Némán figyelte a nőt a zajos, zsibongó helyiségben. Két asztalnyira ült tőle, előtte keményre hűlt a sültkrumpli, olvadozott a túlédes vaníliás fagylalt, a széke alatt koszos kis tócsába gyűlt a csizmájáról lefolyt hólé. Még sosem látta, mégis hátborzongatóan ismerősnek tűnt. Aztán rájött: jó ideje kísértette álmaiban a törékeny alkatú, finom vonású fiatal nő. Ismerte vékony, kecses nyakát, puha vonalú állát, keskeny ajkait, formás, apró orrát, félig lehunyt pilláit, halovány szemöldökét, ragyogó vörös haját. Éjszakánként gyakran meglátogatták egymást, lelkük összecsókolózott. Végre megtalálta a testét is!

Csakhogy a nő felé sem nézett; elmerült a kezében tartott vaskos könyvben. Szemei lázasan rótták a sorokat, arca kipirult, lélegzete el-elakadt. Olykor – talán a legizgalmasabb részeknél – beharapta alsó ajkát. Láthatóan rabul ejtette olvasnivalója, olyannyira, hogy a körülötte nyüzsgő világ teljesen megszűnt létezni.

A férfi nem tudta, hogyan hívhatná fel magára a figyelmet – a nőét, azt az egyetlen egyet, amely nem csüngött rajta. Mindenki más a gyorsétteremben felismerte mostanra, az emberek izgatottan pusmogtak körülötte.

Tovább csodálta a megelevenedett álmot, ám ő pár pillanat múlva az órájára nézett, kapkodva a táskájába süllyesztette könyvét, és ebédjét hátrahagyva a kijárat felé iramodott. A férfi egy szívdobbanásnyi késéssel pattant fel az asztaltól, hogy utána lépjen, de a rajongóhad útját állta. Kiosztott pár villámgyors, erősen macskakaparásra hasonlító aláírást, elutasított egy közös fotót. Mire kiért az ajtón, a nő kámforrá vált. Hiába kutatta a környező havas utcákban, nem találta meg. Visszaszökött az álomvilágba.



*



Az elkövetkező éjszakákat ismét együtt töltötték; az eddig arctalan szerelem kiszínesült, megelevenedett, a férfi mégsem elégedhetett meg a puszta tudattal, hogy álmai, vágyai kacér hősnője létezik. Hús-vér valójában akarta, jobban, mint eddig bármikor. Az utcákon járva minden vörös hajtömeg láttán megugrott a szíve, megbámult minden nőt, aki könyvet tartott a kezében. De egyik sem ő volt.

Megszállottként kutatta, sikertelenül, egyre elkeseredettebben. Esténként csalódottan pihentette le testét a túl nagy, túl hideg ágyban, hogy a másik lélek, mely éjjelente mellé feküdt, reggelre belécsókolja a remény lángját. Ábrándként szerették egymást, mélyen, megérinthetetlenül. Ám az érzés így is nőtt, terebélyesedett benne napról napra, álomról álomra.

Közben észrevétlenül kitavaszodott, rügyet bontott a világ, a levegőben dúsan illatozott az ébredező élet. Már nem gondolt annyit a nőre – csupán este, mikor a párnára hajtotta fejét, reggel, ahogy az édes éjtől kábultan felnyitotta szemét, és napközben, ha könyv került a kezébe, vagy ha a szellő megsimogatta az arcát, vagy ha a lány jól ismert színeit látta, vagy ha… Rabul ejtette ez a szívére bűvölt, titkos igézet, amitől nem szabadulhatott.

Végül egy verőfényes keddi napon újra rátalált, sosem gondolt egyszerűséggel.

Hazafelé sétált egy interjúval egybekötött fotózásról, és az egyik utcasarkon befordulva valami kemény ütközött a mellkasának, hasfalának. Keze önkéntelenül mozdult, miközben lenézett támadójára.

– Bocsánat – habogták mindketten.

A nő felnézett áldozatára, akit majdnem feldöntött figyelmetlenségében, hisz olvasás és nyitott szemmel álmodás közben szinte lehetetlen figyelni a szembeforgalomra.

Csak bámulták egymást egy végtelennek tetsző percig. A férfi az agyába, szívébe véste a napsütötte vörös haj, a békés nyári ég színű szemek, a barackvirágszín ajkak látványát.

A nő az első döbbenet elmúltával felfigyelt a kettejük közt vibráló, vérpezsdítő feszültségre, a felé irányuló, csodálattal telt pillantásra, a hátára, vállára simuló kezek ruhán keresztül is érezhető, meghitten ismerős melegségére. Lassacskán a hangját is meglelte.

– Jól megvárattál! – mondta játékos sértődöttséggel.

– Mindenhol kerestelek – magyarázkodott a férfi.

– Most megvagyok.

A nagyon is igaz kijelentés után egyszerre ragyogott fel arcukon a bizonyosság mosolya. 





















_@/"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése