Köszöntök Mindenkit!


Nyíri Eszter Stiga vagyok, diplomás óvónő, amatőr író.

Ezen a blogon találjátok írásaim egy részét - novellákat, gondolatokat, mini-regényeket -, megjelent műveimet és "írói" világom főbb eseményeit, történéseit.

(Használjátok a címkéket!)



Oldalt elérhetitek az alblogjaimat

(Full Moon - Twilight fanfiction, Renesmee és Jacob szerelmének varázslatos története;

Tündérmesém - Anne, egy cseppet sem hétköznapi, nyüzsgő fiatal nő meséje, aki a távoli, ködös Angliában kergeti álmait és a lehetetlennek tűnő szerelmet;

BackStage - a Sacckával közösen komponált sztori, mely egy musicaliskola mozgalmas, színes életébe enged betekintést).



Ha erre jártok és kis világom elnyeri tetszéseteket, hagyjatok nyomot magatok után!



Jó olvasást, keltsük életre a mesét!



Stigu _@/”




2013. június 11., kedd

Az utolsó kitett pont után - Novella



Sziasztok!


Nem felejtettem ám el az ígéretet, úgyhogy jön egy új (igazából elég régi) novella, amit még nem sokan olvastak (csak a nagyon bennfentesek).


Kicsit lírai, kicsit önvallomás.... egy írónő mindennapjai. :)


Jó olvasást hozzá!









Nyíri Eszter: Az utolsó kitett pont után



Az írónő elégedetten szemlélte azt az utolsó kitett pontot. A mű elkészült és tökéletes, a csoda megszületett.
A telerótt lapokat suhogtatva megkereste az első oldalt. Nekiállt újraolvasni – olybá tűnt – élete főművét.
A tizedik mondat környékén már érezte, hogy tévedett. Színtelennek, sótlannak találta a történetet, a semmitmondó leírások nem mutatták azt a pazar képet, amit ő látott belül.
Türelmetlenül előkapta a fekete tollat, és új szavakat, mondatokat rajzolt a kék tintacsíkok, -pöttyök mellé. Átjavította a nem elég jó részeket, a hatalmas, sárga-kék szótárt segítségül hívva cserélgetett, kihúzott, betoldott. Az utolsó mondatot is kipofozgatta, majd rögtön nyúlt az elsőért.
Félve kezdte ismét olvasni a viszonylag jól sikerült novellát.
Ahogy a végére ért, könnyek szöktek a szemébe. Nem tetszett neki, már-már utálta az egészet, az összes leírt betűt. A lelki szemei előtt oly’ intenzív jelenetek papíron halovány, unalmas badarságoknak tűntek; a tomboló érzelmek fekete-fehérré válva eltompultak.
Bizonytalanul húzta ki a piros tollat a bőrtokból, aztán nagyokat sóhajtva, egyre elkeseredettebben kereste a jobb, szebb, festőibb kifejezéseket, újraforrósította a lanyhult érzéseket. A meséjében egymásra talált szerelmeseket szétválasztotta, majd a vörös sorokat vastagon áthúzva, eltörölte keserű sorsukat. Legalább ők legyenek boldogok!
Kétségbeesetten igyekezett rátalálni az apró hibákra, melyek hatalmas csalódássá tették a remeknek ígérkezett művet.
Hosszan elnyúló finomítgatás után végül letette íróeszközét, megszemlélte a színes, keszekusza, nehezen kiböngészhető sorokat. Rettegve tért vissza az elejéhez; csak titkon merte remélni, hogy most végre elnyeri tetszését az iromány.
Kezdetben izgatottan bogozgatta a sorokat, aztán lelassult, mondatról mondatra egyre csüggedtebbé vált. Mire elért az utolsó kitett ponthoz, a szomorúság kiégette belőle az indulatokat.
Rezignáltan összegyűrte a megviselt lapokat, és ügyetlenül a teli papírkosár mellé hajította a kupacot. Homlokát a tenyerébe hajtva, mélabúsan könyvelte el magában, hogy van még mit tanulnia. 

















_@/"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése